آموزش ها, سلامت

تاثیرات ورزش بر سیستم ایمنی

زمان مطالعه : 3 دقیقه

اگرچه تعداد کمی از افراد فقط به خاطر تقویت سیستم ایمنی ورزش می‌کنند، اما فعالیت منظم بدنی می‌تواند عملکرد این سیستم حیاتی را بهینه کند.

هر روز بدن ما در معرض باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌های مضر قرار می‌گیرد. تنها دلیل مقابله بدن با این عوامل بیماری‌زا، سیستم ایمنی ماست که می‌تواند بین سلول‌های خودی و بیگانه تمایز قائل شود. اما حتی اگر سیستم ایمنی بتواند این مهاجمان را شناسایی کند، سرعت و شدت پاسخ آن متفاوت است.

ورزش به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی سلامت سیستم ایمنی شناخته می‌شود و خواص ضدالتهابی نیز دارد. اگر به دنبال ورزشی کم‌فشار و مناسب برای مفاصل خود هستید، تمرینات هوازی سبک گزینه‌ای عالی محسوب می‌شوند.


۴ تغییر مثبت در سیستم ایمنی با ورزش

۱. افزایش تعداد سلول‌های مدافع

سیستم ایمنی از انواع مختلف سلول‌هایی تشکیل شده که وظیفه آن‌ها مقابله با مهاجمان خارجی است. تحقیقات نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند تعداد و تنوع این سلول‌ها را افزایش دهد و توانایی بدن را در مقابله با عوامل بیماری‌زا بهبود بخشد.

۲. تولید بیشتر «تله»‌های شکار پاتوژن‌ها

هنگامی که سلول‌های ایمنی عوامل بیماری‌زا را شناسایی می‌کنند، آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که به این عوامل متصل شده و مانع از گسترش آن‌ها در بدن می‌شوند. ورزش منظم باعث افزایش تولید این آنتی‌بادی‌ها می‌شود که مانند دست‌بندهای مولکولی، پاتوژن‌ها را مهار کرده و از بدن دفع می‌کنند.

۳. واکنش سریع‌تر پس از واکسیناسیون

پاسخ آنتی‌بادی‌ها در افراد فعال قوی‌تر است. این موضوع به بدن کمک می‌کند که سریع‌تر عفونت‌ها را کنترل کند. مطالعات نشان داده‌اند که حتی یک جلسه ورزش می‌تواند پاسخ آنتی‌بادی‌ها را به واکسن‌ها به مدت چند هفته افزایش دهد!

۴. کندتر شدن روند پیری سیستم ایمنی

با افزایش سن، ترکیب انواع سلول‌های سیستم ایمنی تغییر می‌کند. این تغییرات وابسته به سطح فعالیت بدنی نیز هستند. مطالعات روی افراد مسن نشان می‌دهد که کسانی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، نسبت‌های سلولی سیستم ایمنی آن‌ها جوان‌تر باقی می‌ماند.

فعالیت بدنی همچنین باعث می‌شود عضلات مولکول‌های ضدالتهابی بیشتری تولید کنند که به نفع سیستم ایمنی است. ورزش در هر سنی می‌تواند سیستم ایمنی را جوان‌تر کند و حتی شروع آن در سنین بالا نیز اثرات چشمگیری دارد.


با ورزش احساس بهتری داشته باشید

شروع یک عادت ورزشی جدید آسان نیست، اما فواید آن فراتر از تقویت سیستم ایمنی است. آنچه که روزانه احساس می‌کنید، می‌تواند بازتابی از عملکرد سیستم ایمنی باشد.

هنگامی که بدن با یک عفونت مقابله می‌کند، مغز این وضعیت را حس می‌کند. سلامت سیستم ایمنی نه تنها بر ابتلا به بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، بلکه وضعیت روانی شما را نیز پیش‌بینی می‌کند.

به عنوان مثال، هنگامی که سیستم ایمنی فعال است، تمرکز و آرامش ذهنی کاهش می‌یابد. این شرایط احتمال ابتلا به علائم افسردگی و اضطراب را افزایش می‌دهد. حتی احساس غمگینی نیز می‌تواند با عملکرد سیستم ایمنی ارتباط داشته باشد.

تصمیم امروز شما برای فعالیت بدنی، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانید برای بهبود روحیه و حالت ذهنی خود انجام دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *